400g świeżych grzybów 80g cebuli 2 ząbki czosnku 150g kaszy pęczak 100ml…
Jesień regionalnych smaków i młodego wina w gospodarstwach Roter Hahn
Południowy Tyrol należy do najpiękniejszych miejsc w Europie. Jest to najbardziej na…
Apetyt na kawę służy zdrowej starości
Co piąty mieszkaniec Unii Europejskiej ma 65 lat i więcej. Oznacza to,…
Mus jabłkowy. Sposób na więcej owoców i mniej cukru w diecie
Mus jabłkowy ma wiele zastosowań, a o niektórych większość z nas nigdy…
Pomysł na domowy makaron – czyli dlaczego warto zrobić go samodzielnie?
Jesienna dieta to okazja do eksperymentowania i próbowania nowych smaków. Bogactwo grzybów,…
3 pyszne desery dla miłośników aksamitnych smaków – czy znasz ich tajne receptury?
Jaki jest sekret rozpływających się w ustach ciast i deserów? Kluczowe są…
Śniadanie mistrzów, czyli przepis na owsiankę tradycyjnie i inaczej
Owsianka – dla jednych ulubione śniadanie, a dla drugich koszmar z dzieciństwa.…
Skąd te rumieńce mam? Czyli kilka słów o kolorze jabłek
Pierwsze jabłka z tegorocznych zbiorów są już w sprzedaży. Jako pierwsze zbiera…
Maliny – nie zgadniesz, w jak wielu dolegliwościach mogą pomóc
Te aromatyczne i delikatne owoce od wieków były już stosowane w ziołolecznictwie…
Sierpień w kuchni – co jeść, aby było smacznie i zdrowo
Zgodnie z zaleceniami Światowej Organizacji Zdrowia każdego dnia powinno się spożywać minimum…