Placki z cukinii z sosem czosnkowym i łososiem


2 średnie cukinie
1 cebula
2 jajka
7 łyżek mąki
koperek
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Cukinię dokładnie umyj i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Posól i odstaw na ok. 15 min, aż puści sok. W międzyczasie posiekaj drobno cebulę i dodaj do cukinii. Całość lekko odciśnij. Następnie dodaj 7 łyżek mąki, 2 jajka i koperek. Dopraw solą i pieprzem. Smaż na rozgrzanym oleju na średnim ogniu.

Podawaj z sosem czosnkowym i wędzonym łososiem.

Smacznego!

0 comments on “Placki z cukinii z sosem czosnkowym i łososiemAdd yours →

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *