4 propozycje przepisów na azjatyckie dania

OSTRA SAŁATKA SURIMI Z MAKARONEM VERMICELLI

Składniki:
100 g Makaronu Vermicelli House of Asia
2 łyżki pokrojonego cienko marynowanego Imbiru różowego House of Asia
100 g paluszków surimi
10-12 pomidorków cherry pokrojonych na pół
30 g białej części pora pokrojonej w cienkie zapałki
30 g marchewki pokrojonej w cienkie zapałki

Sos:
2 łyżeczki Ostrego sosu z czerwonej papryki Jalapeno Casa de Mexico
50 g Kaktusa krojonego w zalewie Casa de Mexico

Sposób przygotowania:
1.Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu.
2.W małej misce wymieszaj składniki sosu.
3.Paluszki surimi za pomocą widelca podziel na włókna. Do większej miski przełóż pora, imbir, marchewkę, surimi i pomidorki cherry. Całość delikatnie wymieszaj z ugotowanym makaronem.
4.Na koniec polej sałatkę wcześniej przygotowanym sosem.

SAŁATKA Z FASOLKĄ I WIEPRZOWINĄ

Składniki:
100 g Czarnej fasoli Casa de Mexico
1 łyżka Ostrego sosu BBQ z papryki jalapeno Casa de Mexico
60 g Sosu Teriyaki House of Asia
2 łyżki Sosu Ostrygowego House of Asia
2 łyżki Papryki Jalapeno czerwonej krojonej Casa de Mexico
1 łyżka uprażonego Sezamu Białego House of Asia
200 g wieprzowiny cienko pokrojonej (np. polędwiczki)
100 g fasolki szparagowej zielonej
1/2 cebuli cienko pokrojonej
Kilka listków kolendry
Sól, pieprz czarny

Sposób przygotowania:
1.W osolonym wrzątku blanszuj fasolkę szparagową przez 3-4 min, następnie zahartuj w zimnej wodzie, osusz, pokrój na pół i przełóż do miski.
2.Wieprzowinę zamarynuj w sosie ostrygowym, następnie smaż na rumiany kolor z cebulą przez 4-5 min, dodaj fasolkę szparagową, czarną fasolę oraz papryczki jalapeno. Całość dopraw solą, pieprzem oraz sosem BBQ i wymieszaj z sosem teriyaki.
3.Gotową sałatkę przełóż do miski, posyp sezamem i kolendrą.

SUSHI Z TORTILLI Z KURCZAKIEM

Składniki:
1 opakowanie Tortilla Wraps Casa de Mexico
½ puszki Pasty z fasoli Pinto z Chipotle Casa de Mexico
200 g ugotowanego Ryżu do sushi House of Asia
3 łyżki Sosu Teriyaki House of Asia do podania
1 pierś z kurczaka
2 łyżki majonezu
1 świeży ogórek
Sól, pieprz czarny
Oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka dopraw solą i pieprzem, następnie usmaż na oliwie na rumiany kolor. Gotową pierś wyjmij, wystudź, następnie pokrój w paski.
2.Pastę z fasoli wymieszaj z majonezem, dopraw do smaku solą i pieprzem.
3.Wrapy grilluj na suchej patelni, tak aby delikatnie się zarumieniły. Następnie rozsmaruj cienko pastę z fasoli połączoną z majonezem na całej powierzchni placka, dodaj na środku kurczaka, ryż do sushi i na końcu obranego i pokrojonego w słupki ogórka. Zwiń tortille, tak samo jak sushi, czyli w rulon.
4.Wrapy pokój na mniejsze kawałki i poukładaj na półmisku, podawaj z sosem teriyaki.

WRAP ZE STRIPSAMI Z KURCZAKA

Składniki:
1 opakowanie Tortilla Wraps Casa de Mexico
1 opakowanie Panierki Panko House of Asia
10-12 kawałków Papryczek Jalapeno Casa de Mexico oczerwonych krojonych
1 średnia pierś z kurczaka pokrojona w paski
2 jajka
1 opakowanie rukoli
1 dojrzałe awokado pokrojone w plastry
1 średnia czerwona cebula pokrojonaw półplastry
Sól, pieprz czarny

Sos:
2 łyżki Pasty z fasoli Pinto z Chipotle Casa de Mexico
3 łyżki majonezu
Sok z połowy limonki
1 łyżka posiekanej Kolendry

Sposób przygotowania:
1.Kurczaka zamarynuj w soli i pieprzu, następnie panieruj w roztrzepanym jajku i panko, smaż na rozgrzanym tłuszcz na złoty kolor. Przełóż na ręcznik papierowy. Połącz ze sobą wszystkie składniki sosu.
2.Wrapy podgrzej na suchej, ciepłej patelni po 30 sekund z każdej strony, następnie posmaruj każdy placek wcześniej przygotowanym sosem i ułóż kolejno: umytą rukolę, kurczaka, awokado, cebulę i kawałki papryczek jalapeno. Zwiń ciasno w rulon.
3.Podawaj wrapy pokrojone na kawałki i przebite wykałaczką.

(fot. nadesłane)

0 comments on “4 propozycje przepisów na azjatyckie daniaAdd yours →

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *