2 małe cukinie
250 g krewetek
100 g pomidorków koktajlowych
50 ml białego wytrawnego wina
3 ząbki czosnku
1 papryczka chili
oliwa z oliwek
sól, pieprz
Cukinię umyj, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Przy pomocy obieraczki do warzyw zrób makaron. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i podsmażaj przez ok. 7 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Czosnek i papryczkę chili posiekaj, a następnie podsmaż na patelni z oliwią z oliwek. Dodaj krewetki oraz pomidorki do podsmażonego czosnku i papryczki. Podsmażaj całość 3 – 4 minuty.
Na patelnię wlej białe wino, poczekaj, aż odparuje. Zdejmij z palnika gotowy sos. Pod koniec dopraw solą i pieprzem.
Ułóż na talerzu porcję makaronu z cukinii, na wierzchu umieść krewetki i całość polej sosem.
Smacznego!
0 comments on “Makaron z cukinii z krewetkami”Add yours →