Ciasto jogurtowe z truskawkami

300 g mąki pszennej

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

pół łyżeczki sody

150 g cukru

2 opakowania cukru wanilinowego

150 ml oleju

3 jajka

1 i 1/3 szklanki jogurtu greckiego

cytryna

400 g truskawek

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą, cukrem i cukrem wanilinowym.

Do drugiej miski wbij jajka, dodaj jogurt i startą skórkę z cytryny. Połącz składniki za pomocą miksera. Dodaj mąkę i całość zmiksuj na gładkie ciasto.

Masę przełóż do blaszki o wymiarach 24x28cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch poukładaj przekrojone na pół truskawki.

Piecz w piekarniku nagrzanym na 170 stopni na funkcji góra dół, przez ok. 55-60 minut.

Smacznego!

0 comments on “Ciasto jogurtowe z truskawkamiAdd yours →

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *