300 g mąki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody
150 g cukru
2 opakowania cukru wanilinowego
150 ml oleju
3 jajka
1 i 1/3 szklanki jogurtu greckiego
cytryna
400 g truskawek
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą, cukrem i cukrem wanilinowym.
Do drugiej miski wbij jajka, dodaj jogurt i startą skórkę z cytryny. Połącz składniki za pomocą miksera. Dodaj mąkę i całość zmiksuj na gładkie ciasto.
Masę przełóż do blaszki o wymiarach 24x28cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch poukładaj przekrojone na pół truskawki.
Piecz w piekarniku nagrzanym na 170 stopni na funkcji góra dół, przez ok. 55-60 minut.
Smacznego!
0 comments on “Ciasto jogurtowe z truskawkami”Add yours →