Mango lassi

1 duże dojrzałe mango

1/2 szkl. jogurtu naturalnego

1/2 szkl. mleka

2 łyżki soku z cytryny lub limonki

1 łyżka miodu lub syropu klonowego

opcjonalnie szczypta kardamonu

Koktajl mango lassi to jeden z najpopularniejszych indyjskich napojów przyrządzany z jogurtu, mleka i przypraw, idealny dla orzeźwienia w upalne dni. Wypróbuj koniecznie ten przepis.

Mango obierz ze skórki. Obkrój nożem miąższ usuwając pestkę. Gładki miąższ (bez włókien od pestki) włóż do pojemnika blendera.

Dodaj resztę składników: jogurt, mleko, syrop klonowy lub miód, sok z cytryny oraz kardamon.

Zmiksuj dokładnie na gładki mus. Koktajl podawaj mocno schłodzony.

0 comments on “Mango lassiAdd yours →

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *