Makaron z cukinii z krewetkami

2 małe cukinie

250 g krewetek

100 g pomidorków koktajlowych

50 ml białego wytrawnego wina

3 ząbki czosnku

1 papryczka chili

oliwa z oliwek

sól, pieprz

Cukinię umyj, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Przy pomocy obieraczki do warzyw zrób makaron. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i podsmażaj przez ok. 7 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Czosnek i papryczkę chili posiekaj, a następnie podsmaż na patelni z oliwią z oliwek. Dodaj krewetki oraz pomidorki do podsmażonego czosnku i papryczki. Podsmażaj całość 3 – 4 minuty.

Na patelnię wlej białe wino, poczekaj, aż odparuje. Zdejmij z palnika gotowy sos. Pod koniec dopraw solą i pieprzem.

Ułóż na talerzu porcję makaronu z cukinii, na wierzchu umieść krewetki i całość polej sosem.

Smacznego!

0 comments on “Makaron z cukinii z krewetkamiAdd yours →

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *